Met veel plezier en enthousiasme werken wij samen met jou aan het behalen van een rijbewijs. Echter staat de gezondheid voor zowel leerling als instructeur voorop. Autorijschool 3000 heeft daarom het onderstaand protocol opgesteld om veilig en verantwoord rijlessen te kunnen bieden. Lees onderstaande maatregelen zorgvuldig door, zodat je op de hoogte bent van ons beleid.

 

- Check vooraf: Gezondheidscheck d.m.v. vraaggesprek voor aanvang van de les.
- Bij corona gerelateerde klachten dien je de rijles 24 uur van tevoren af te zeggen. 
- Wij zorgen er voor dat de lesauto voorafgaand aan de les gedesinfecteerd en geventileerd is. 

Met ingang van 26 juni 2021. Mondkapjes blijven verplicht tijdens examens, tijdens rijles is de keuze aan instructeur.

Een kandidaat die een examen of toets aflegt bij het CBR wordt geacht een mondkapje te dragen, omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden in een gesloten voertuig. “We hopen dat alle maatregelen snel vervallen en we weer teruggaan naar het normaal. Maar zolang dit nog niet het geval is, verplichten we de mondkapjes”, vertelt de woordvoerder van het CBR. Het examencentrum stelt mondkapjes ter beschikking.

Rijinstructeurs

Omdat vanaf 26 juni de mondkapjesplicht vervalt onder contactberoepen is deze niet meer verplicht in de lesauto. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: “In principe vervalt de plicht voor contactberoepen, waaronder rijinstructeurs, omdat zij vooraf een controlegesprek kunnen voeren. Aan passagiers in de trein kan dat niet. Maar de keuze is aan de rijinstructeurs. Als zij het prettig vinden, kunnen ze de leerling alsnog vragen een mondkapje te dragen.” Volgens het ministerie stelt het CBR de verplichting, omdat zij de examinatoren willen beschermen.